לא מזמן חגגנו יחד את תיקון 190, שמאפשר לכם לקזז ערימות של מיסים מכספי הפרישה שלכם (לא קראתם? ממליצה מאוד). היום נדבר על המשלים שלו, זה שדואג שתמשיכו ליהנות מכל הטוב שיש לתיקון 190 להציע לכם. תכירו את טופס 161 ד', טופס לקיבוע זכויות בהתאם לתיקון 190 לפקודת מס הכנסה.
לזכות כל חוסך עומד סכום פטור ממס, אותו הוא יכול לנצל לאורך שנות החיסכון או בפרישה; כסכום חד-פעמי או כפטור ממס על הקצבה המזכה שלו (4,903 ₪ בשנת 2024). הסכום הזה נקרא "יתרת ההון הפטורה" ובשנת 2024 הוא עומד על 882,648₪.
למעשה, הטופס המדובר מאפשר לכם לבחור איך לנצל את יתרת ההון הפטורה: במכה אחת, או כפטור ממס.
טופס 161 ד' מיועד למי שהגיע לגיל פרישה ולכל מי שפורש בנכות יציבה של 75% ומעלה. אפשר להגיש אותו עד 120 יום מרגע הפרישה וכדאי שתעשו זאת; מאוחר יותר, לא תוכלו לקבע את זכויותיכם. ארבעת החודשים הללו חשובים במיוחד לנוכח העובדה ששיעור המס יכול להגיע ל-35% מהשקל הראשון. לא חבל?
אגב, אם אתם מאלה שצריכים להתבשל, דעו שבמסגרת 120 הימים הללו ניתן לבצע שינויים בבחירה שלכם.
לכל עובד שמגיע לגיל פרישה, כדי שיוכל לבחור האם להוון (למשוך באופן חד-פעמי) כספים שהופקדו לאחר ה-1 בינואר 2008, על חשבון הפטור על הפנסיה.
מה עוד כדאי לדעת?
כל קופות הגמל, קרנות הפנסיה וביטוחי המנהלים מחויבים לפי תקנון קופות הגמל להעביר לעמית (לכם) וכן למעסיק טופס הכנה ל-161 ד'.
ועדיין, אל תסמכו על זה. היו אחראיים ובצעו בדיקת יתרות מספר חודשים לפני הפרישה, כדי לאפשר ליצרן הפנסיוני לתקן טעויות שיוך כספים, בלי לחרוג מלוחות הזמנים של רשות המיסים (120 יום, זוכרים?). בהצלחה! יש לכם שאלות? צרו איתי קשר בטלפון או באמצעות הטופס השארת פרטים פה באתר.