בואו ננסה להיות בטוחים במה שאפשר
לא קונים בננות ירוקות
השנה האחרונה הייתה אחת השנים המטלטלות, אם לא המטלטלת ביותר בחיי. אני מאמינה שגם אתם שותפים לתחושה הזו.
המראות שראינו, הקולות ששמענו, המבזקים שקראנו – כולם מכניסים אותנו לתחושה קשה של שבריריות, מצוקה, חוסר ודאות. ומה קשה לנו כבני אנוש, יותר מחוסר ודאות? אני לא יכולה לחשוב על הרבה דברים כאלה.
את הניוזלטר הנוכחי החלטתי להקדיש לנושא הביטוחי, שגם בו אין 10/10, אבל מאחר והוא מעוגן בחברות גדולות ובעלות ניסיון, אני מוצאת שלדאוג לנושאים הביטוחיים בהחלט מעניק לי תחושת ביטחון מסויימת.
דברים שהשתדלנו לא לחשוב עליהם:
אפתח עם איחול שאת הביטוח הזה לא תצטרכו להפעיל לעולם.
ביטוח מחלות קשות קיים כדי לכסות אתכם במקרה של רשימת המחלות המוגדרת בפוליסה, וכוללת הגדרה ביטוחית אחידה, שמטרתה לשפר את סיכויי הזכאות של המבוטח לקבל פיצוי חד-פעמי, בסכום מוגדר מראש.
ההוצאות במקרים של מחלה קשה הן בדרך כלל אדירות ואינן עולות בקנה אחד עם מה שהאדם הממוצע מסוגל להוציא בשוטף וללא תכנון מוקדם. מטרת הביטוח הספציפי הזה הוא לשמש "גלגל הצלה" עבור התא המשפחתי כולו. חשוב לציין שלא מדובר בביטוח שמתאים רק לגילאים מתקדמים, אלא לכל שלב בחיים.
שאלות, שאלות, שאלות
כמו בכל נושא שמחייב ביורוקרטיה, גם עניין הביטוחים מעלה שאלות רבות. רבות כל-כך, שאנחנו נוטים לעשות את המינימום ולשחרר מהעניין.
העולם משתנה ואיתו בני האדם והתנאים שסובבים אותם ובהתאם, גם תנאי הביטוחים מתעדכנים והאפשרויות משתנות. האם אתם מודעים לרפורמות האחרונות בעולם הביטוח? האם יש מי שדואג לכם, לפני שתגיעו לנקודה שבה תיאלצו להפעיל את הביטוח?
עולם הרפואה משתנה ללא הרף ובעקבותיו, גם עולם הביטוח. הגיע הזמן להתמקד ולשאול את עצמכם כמה שאלות שיעזרו לפרק את המבוכה ההתחלתית בנושא.
מרגישים שאתם רואים כפול?
אנחנו לא אוהבים לעשות את אותו הדבר פעמיים, בטח ובטח שלא לשלם על אותו הדבר פעמיים!
רגע רגע, עצרו סוסים. יש מצבים שבהם לשלם כפול לאו דווקא פוגע בנו. לפעמים, לשלם כפול זה גם לקבל כפול. אבל, באותה מידה יש מצבים שבהם לשלם כפול, משמעו פשוט… לשלם כפול. וזהו.
בסרטון הבא אני מסבירה קצת על היכן נכון ליישם כפל ביטוחי והיכן אני ממליצה להימנע.
• עוד טיפ טיפה •
הטיפ החודשי לקוראי הניוזלטר
יתכן שלחלקנו זה מובן מאליו, אבל – אני עדיין נשאלת את השאלה, אם יש לי את קופת החולים, למה צריך ביטוח בריאות?
ביטוח בריאות מורכב ממספר סעיפים, חלקם חשובים מאוד, אפילו הכרחיים וחלקם… פחות. בואו נעשה זום-אין יחד לכמה סוגי ביטוחים, אלו שיותר אל מול אלו שפחות.
ביטוח השתלות וביטוח תרופות מחוץ לסל
שני הביטוחים הנ"ל הם ביטוחים שכל איש ואישה נדרשים להם – אלו ביטוחים שבמידה ועלינו חו"ח להפעילם, מדובר בעלויות גבוהות מאוד. כיסויים אלו אינם קיימים בקופות החולים!
ביטוח ניתוחים
מדובר בכיסוי שקיים בקופות החולים, גם במושלמים, אבל במידה שנרצה לבחור מנתח או לקצר תורים, נצטרך לפנות לביטוח הפרטי או לשלם מכיסנו.
ביטוח אמבולטורי
כיסוי לייעוצים עם רופאים מומחים,ו MRI בדיקות כיסויים נוספים. הסעיף הזה הוא השמיש ביותר בקרב המבוטחים, למרות שהוא קיים בקופות החולים! הסיבה היא שלרוב ההמתנה לתור היא כאורך הגלות, וביטוח אמבולטורי מאפשר קיצור תורים באופן משמעותי ושימוש בשירותים פרטיים.
קיימים עוד כיסויים, רובם לא הכרחיים, אבל! היתרון בביטוח פרטי הוא האפשרות של כל אחד ואחת מאיתנו לבחור איזה סעיפים הוא רוצה לבטח, במגבלת התקציב העומד לרשותו. ולכם, מה הכי חשוב לבטח?
בברכת חתימה טובה,
איריס.