טיפים, מחשבות וסיפורים – בסימן עשור לעסק שלי

עשור שאני בוחרת עבור עצמי בכל בוקר

דווקא השנה אני חוגגת עשור לעסק. באמצע הבלאגן, חוסר האונים, התקווה, רגעי הקושי והאושר.

להיות עצמאית מביא לפתחי סיפורים שבשום מצב אחר לא הייתי נתקלת בהם. למשל: לקוח בן 67, שפנה אליי בדיוק בגיל שבו "נהוג" לצאת לפנסיה. על פניו, הרגע הנכון לצאת לגמלאות. אבל כשצללתי אל מתחת לפני השטח, גיליתי שדחייה של 5 חודשים בפרישה – ואיתה תחילת משיכת הגמלה, יחד עם קיבוע זכויותתזכה אותו בחיסכון של כ-90,000 ש"ח במס. קראתם נכון ואני מזמינה אתכם לספור את האפסים פעם נוספת: תשעים. אלף. שקלים.

טוב להכיר את הכללים, צריך לעשות סימולציות, חובה להתוודע לאפשרויות!
כבר עשור שאני מיישמת את שלושת אלו עם הלקוחות הנהדרים שלי; מעניקה להם את האפשרות לעמוד בגאון אל מול הנתונים, להתוודע לאפשרויות ולקחת החלטות פשוט מעולות. לחיי עשור נוסף – ועוד!  🥂

תכננתי לפרוש, אבל…


בעשור שחלף מאז שנכנסתי עמוק לעולם הפנסיוני, אני רואה מגמה ברורה של אנשים שהגיעו לגיל פרישה וממשיכים לעבוד, בין אם ממניע כלכלי, מפחד משינוי, או בשל האפשרויות שהקריירה מציעה ככל שעוברות השנים.
יש לא מעט פורשים שהתחילו להפריש לפנסיה רק בשנת 2008, עם החלת חוק פנסיית חובה והמשמעות? גמלה של 1,000 ש"ח בחודש.
בתחושה שלי, המלחמה השפיעה על אנשים בשתי דרכים שונות לגמרי: אלו שהבינו שעליהם לנצל כל רגע כדי להנות מהחיים, ואלו שהמשיכו לעבוד כדי להעסיק את עצמם.

חשוב לי שתכירו!


עוד ב-2017, כשהייתי עצמאית טרייה, חשוב היה לי להדגיש בפני מי שמתעניינים בשירותיי כמה חשוב להבין את ההבדל בין העוסקים בתחום. הרי בכל תחום יהיה מי שילך איתך – ומי שיעשה בעיקר לביתו ויראה אותך כעוד מספר בסטטיסטיקה.

לשם כך, החוק מגדיר את נושא בעלי הרישיונות הפועלים בתחום הפנסיוני: יועץ פנסיוני, סוכן ביטוח, משווק פנסיוני. לכל אחד תפקיד, לכל אחד מטרה. אני בתחום הראשון, התחום שממקסם את הנאמנות ללקוח ומבטיח את הליווי הצמוד, האחראי והמושקע ביותר.

לא צריך עשור כדי להבין:


הגיע הזמן לתכנן את הפרישה שלכם בצורה חכמה ומדוייקת!

בין אם אתם מתכננים את הפרישה עבורכם, עבור בן/בת הזוג או עבור העובדים שלכם, יש אלף דרכים לעשות כל דבר. לא כדאי שתבחרו את הדרך שמתאימה לכם?
העסק שלי אמנם חוגג "רק" עשור, אבל מאחוריי 26 שנות ניסיון בתחום, ומאות לקוחות מרוצים, פרטיים או כחלק מארגון.
אני מאחלת לעצמי עוד עשור לפחות של עשייה נהדרת כזו, של הבאת ערך לחייהם של בני ובנות אדם וסיוע מקצועי וחסר פניות.

• עוד טיפ טיפה •

כמה אתם קוראים פה את צירוף המילים "קיבוע זכויות"? נכון, הרבה מאוד. הנה סיבה אחת טובה לכך:
לאחרונה הגיע אליי לקוח שאך התחיל להנות מקצבת הפנסיה שלו, שמשולמת על ידי חברה מוכרת, שחקנית ותיקה בשוק הביטוחי-פנסיוני. תאריך הכניסה לתוקף היה ה-1.11.2024 כשבינתיים, כך החליט, ימשיך לעבוד.
על הסכום הראשוני, הלקוח זכאי גם למענק שנים עודפות, "פרס" על הפקדה רציפה של מעל 35 שנה. סה"כ, מדובר בסכום נאה של 60,000 ש"ח, שממנו נוכה מס של 47%. בספרות, מדובר ב-28,200 ש"ח שהלכו למס הכנסה.

הלקוח החביב פנה אליי בסוף דצמבר, לאחר שביקר במשרדי מס הכנסה הקרובים לביתו, שם ביצע קיבוע זכויות. זה הזמן להכניס את הכינורות… 🙁 קיבוע הזכויות בוצע באופן עצמאי ולצערי, שגוי. טעויות שהתבצעו, גרמו לו נזק שהיתרגם לתשלום מס נוסף של עשרות אלפי שקלים. עם ההבנה הזו, מיהרתי לבצע תיקון של קיבוע הזכויות. באופן הזה, לאחר שנגיש דו"ח שנתי עבור 2024, הוא יוכל לקבל החזר על המס שנוכה לו ממענק השנים העודפות, על סך 28,200 ש"ח. בנוסף, לא ישלם מס על הקופות הנוספות המחכות לו, כשירצה לפדות אותן עם סיום העבודה.

מסקנה? לאנשי מקצוע אמנם צריך לשלם, אבל במקרים רבים מדובר בסכום סמלי בלבד לעומת החיסכון שלכם: בכסף, באנרגיה ובעיקר – בעוגמת נפש.

דילוג לתוכן