מגיע לך: זכויות וחובות נשים בהריון ואחרי לידה ב
הפנסיה מעניקה בראש ובראשונה את הזכות לפרוש בכבוד ובשלווה ממקום העבודה. במקרים של אובדן כושר עבודה (נכות) ומוות (ביטוח חיים/שארים), היא נותנת הגנה המאפשרת שקט כלכלי ונפשי למבוטחים. נשים, שהן באופן טבעי גם בעלות זכויות פנסיוניות הנוגעות לתקופה שאחרי ההריון, כלומר בחופשת לידה, בחזרה במקום עבודתן או בבית, חייבות להתייחס אליהן בתשומת לב מרבית במטרה לשמר זכויות אלה.
חופשת לידה – התקופה בה העובדת מקבלת דמי לידה: המעסיק מחויב להעביר את כספי התגמולים והפיצויים לביטוח המנהלים או לקרן הפנסיה, בדיוק כפי שהיה בזמן שעבדת. על העובדת להחזיר למעסיק את חלק העובד בכספי התגמולים (בדרך כלל התחשבנות זו מבוצעת מיד עם חזרת העובדת למקום העבודה). העובדת חייבת לוודא שהליך זה מבוצע למען יישמרו זכויותיה הפנסיוניות.
חופשת לידה – תקופת החופשה ללא תשלום: בתקופה זו צריכה העובדת לפנות לסוכן הביטוח המטפל בתיק הפנסיה שלה אצל המעסיק, ולהגיע איתו להסדר תשלום של הפוליסה/הפנסיה שלה. התשלום הינו נמוך, כיוון שמדובר בתשלום על המרכיב הביטוחי בלבד שמטרתו ליצור רצף ושימור זכויות ביטוח.
חזרה למקום העבודה: רצוי לקבוע פגישה עם סוכן הביטוח המטפל בתיק הפנסיה במקום העבודה לצורך התאמת ההסדר הפנסיוני לסטטוס המשפחתי החדש שלך. אם בעבר המצב המשפחתי של העובדת היה "נשואה", וכעת הוא עודכן ל"נשואה+ילד", נדרשת התאמה ועדכון מוטבים של ביטוח חיים/ביטוח שארים, כיוון שהצרכים של המשפחה משתנים, וחשוב להגן עליה.
לא חוזרת לעבודה: במקרה שעובדת החליטה לא לשוב למקום עבודתה לאחר חופשת הלידה, עליה לפנות לסוכן הביטוח המטפל בתיק הפנסיוני שלה לצורך הסדרת הפוליסה/פנסיה כמו בכל סיום עבודה.
קרן השתלמות: מתנהגת כמו תוכנית חיסכון במקרה של אי העברת תשלומים, כלומר אם לא מעבירים אליה כסף, לא נצבר כסף, אך אין זכויות שעלולות להיפגע.
עצמאית: כל הנכתב על נשים שכירות נכון גם לגבי עצמאיות. ההבדל היחיד הוא שהאישה העובדת כעצמאית היא גם העובדת וגם המעסיקה.
אם הינך בהריון, מומלץ בחום לא להזניח או לדחות נושא זה. הקדישי זמן קצר לטובת בירור הזכויות הפנסיוניות שלך במחשבה לטווח רחוק ובמטרה להגן על משפחתך. לייעוץ פנסיוני מקצועי השאירי פרטים בטופס ואחזור אליך במהרה.