ימים רותחים ובמזגן כמה נעים

ימים רותחים! ובמזגן.. כמה נעים.

יש כמה חודשים בשנה שבמהלכם קשה לנשום בחוץ.

יש לי פיתרון נהדר בשבילכם, לפעילות ביתית באקלים נוח ויותר מזה: היא פעילות שמזמן רציתם לעשות ועדיין "לא יצא לכם". לא, לא מדובר על קרמיקה או בישול אסייתי. מדובר על סידור ערימת המסמכים שלכם.
 
יש דברים שאנחנו דוחים עד בלי די ואז, יום אחד, אנחנו מתעוררים למציאות שבה הדחיינות וההימנעות עלו לנו ביוקר. אותו הדבר מול רשויות המס, חברות הביטוח, קרנות הפנסיה והביטוח הלאומי. אתם מסכימים להיות אלו שפספסו את המסמך הסופר-חשוב שיכול היה לחסוך לכם המון כסף? אני לא.
במייל הזה, אתן לכם כמה עצות ונקודות למחשבה, שבתקווה יניעו אתכם לפעולה. אם אתם מרגישים שאתם טובעים בבליל המידע, אני כאן (ובדמיוני, בינות לפתיתי השלג כמו בתמונה).

ידע הוא כוח.

ידע רוכשים בעבודה קשה.

לפקוח את העיניים ולשאול שאלות זה הצעד הראשון. אחר כך, לסלק את החשש והרצון להימנע. אמנם מדובר בדרך ארוכה, אבל העולם הפנסיוני גם הוא ממשיך להתחדש ולהשתנות ואם לא תעמדו בקצב, זה עלול להיות לא נעים. התחילו מלסדר את המסמכים מהשנים האחרונות, למיין ולתכנן באופן כללי מאוד. בשלב הבא, צרו איתי קשר על מנת להכיר את אחת ההרצאות החשובות והמועילות שכתבתי אי-פעם, ומגוללת את הבסיס להבנה פנסיונית.

איך סוגרים "חורים"?

גיליתם שחסר לכם מידע. מכאן והלאה, העולם מתחלק לשניים: אלו שממציאים חוט ומחט מטאפוריים ועושים הכל, ממש הכל כדי להוכיח לעצמם שהם מסוגלים להסתדר לבד. הם עוברים על כל הניירת מאז קום המדינה, מחפשים רמזים ומנסים להגיע לשורש העניין.

הסוג שני מורכב מבני ובנות אדם שפשוט קופאים, לא מצליחים להגיב, מרגישים שזה גדול עליהם.בין אם אתם מהסוג הראשון או מהסוג השני, לא יזיק להכניס קצת סדר בחיים, לפני שהחור הופך לבור. אם החלטתם לא לנסות לבד הפעם, אני כאן כדי לתפור את הדברים בחזרה.

בואו נעשה את זה שלב אחר שלב

קבלת החלטות, מילוי טפסים, בקרה על תשלום הפנסיה ומס הכנסה, יישום תשלומי המס בפנסיה – הגופים המעורבים לא יעשו את זה בשבילכם!

אחרי שקראתם את המייל הזה (חכו עוד רגע, יש גם טיפ;), אני מקווה שהמוזה נחה עליכם ותרוצו מיד למגירת המסמכים מעלת-האבק ותתחילו למיין. במהלך כל אחת מהפעולות שמניתי קודם, יש אינספור דברים שעלולים להשתבש. אני בטוחה שכל קוראיי הם אנשים עם ראש על הכתפיים ודווקא בגלל זה, אני מפצירה בכם לפנות לאיש (או אשת) מקצוע ולוודא שאתם ממצים את הזכויות שלכם עד תום.

• עוד טיפ טיפה •

הטיפ החודשי לקוראי הניוזלטר

בכל תיק שאני לוקחת עולה הצורך במסמכים חשובים, שלא לומר הכרחיים. בחלק מהמקרים, הפורשים שאני מלווה מתקשים להשיג את המסמכים – הם היכנשהו בתחתית ערימה עלומה, אבדו לעולם או שהפורש או הפורשת עצמם זרקו את המסמך, מתוך חוסר בקיאות או הבנה, או מתוך מחשבה שלא יהיה בו צורך.

הקושי הזה לקבץ מסמכים מסויימים, עלול לעלות לכם בתשלום מס מיותר. למשל, במקרה של טופס 161. על כל אחד ואחת מכם, עם סיום קריאת המייל הזה, לפתוח תיקיה של טפסי 161 שלכם! מדובר בטופס שמקבלים כשנפרדים ממקום עבודה, והוא מכיל פירוט של כספי הפיצויים העומדים לזכותכם, ושל כספי הפיצויים ששולמו לכם.

טופס נוסף שחשוב לשמור הוא טופס 106, זה שמרכז את כל נתוני השכר השנתיים שלכם. עובדים שהשכר שלהם מעל 12,000 ש"ח חייבים לשמור את כל טפסי 106 משנת 2012 והלאה. חשוב לעדכן שלאחרונה, בשעה טובה ומוצלחת, החל תהליך של מיחשוב הטפסים. אבל! וזה אבל חשוב: שמירה ותיוק של הטפסים הישנים עודנה נדרשת.

בשורה התחתונה: לא משנה בני כמה אתם עכשיו, זה זמן טוב להניח את ידיכם על המסמכים האלו ולתייק אותם במקום שמור. באותה ההזדמנות, כדאי גם לספר את הסוד הזה לילדים הבוגרים שלכם שבוודאי כבר עמוק בתוך שוק העבודה.

דילוג לתוכן